52 млн. лева е индикативната стойност на най-големия инфраструктурен  проект,

...
52 млн. лева е индикативната стойност на най-големия инфраструктурен  проект,
Коментари Харесай

Община Пловдив търси 52 млн. лева за най-големия си проект, основополагащ за вътрешния ринг

52 млн. лв. е индикативната стойност на най-големия инфраструктурен  план, който Община Пловдив желае да финансира. Връзката  на бул. “Александър Стамболийски “ с бул. “Цар Симеон “ е от  от основно значение за вътрешния кръг на Пловдив, като с директната връзка сред „ Южен ” и „ Тракия ” ще се облекчи придвижването по надлез „ Родопи ”  и други съществени пътни артерии.
Прочетете още
Община Пловдив бе подала плана за финансиране от страната, само че тогава той не  получи финансиране. Вариантите за построяването му са или заемни средства или целево финансиране от централния бюджет. 

Той има направен механически план, както и строително позволение.

В двата му края оборудването ще бъде с две кръстовища, като ще се резервира съществуващото състояние на  бул. “Кукленско шосе “ със светофарна уредба. Другото  с бул. “Асеновградско шосе “ ще се построи  ново кръгово кръстовище, решено на структура, като продължение на оборудването над жп линиите.

В плана е обещано, че то ще е с габарит на пътя от 33 метра с по 2 платна по 10,5 метра, междинна разграничителна линия от 2 метра, както и тротоари по 5 метра от двете страни.

Като е взет под внимание класа на улицата за директното трасе, е определена настилка за „ доста тежко “ придвижване е нужен разтеглив модул на повърхността.  В ширината на тротоарите са планувани велоалеи и уширения за спирки на всеобщ градски превоз.

Проектът планува естакада преминаваща над жп коловозите и рамкова мостова структура на кръговото кръстовище на бул. “Асеновградско шосе ”.  Конструкцията е обособена на обособени секции – три  естакади, които ще бъдат свързани.

Община Пловдив пък към този момент е почнала процедури за отчуждаване на парцели за реализацията на плана.  Парцелите са с обща величина от 7 дка, като оценката на градските управляващи е за 220 000 лв. за тях. Собствениците на парцели обаче могат да апелират сумите в съда, само че не и самото отчжудение.   Имотите се намират в уличната регулация, която би трябвало да разшири продължението на бул. „ Александър Стамболийски ” към бъдещия надлез. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР